Ново напрежение в управляващата коалиция назрява заради назначения в горските стопанства. Депутатът

...
Ново напрежение в управляващата коалиция назрява заради назначения в горските стопанства.
Депутатът
Коментари Харесай

Напрежение в коалицията - депутат от ПП заговори за мафия в Министерството на земеделието |

Ново напрежение в ръководещата коалиция назрява поради назначения в горските стопанства.

Депутатът от " Продължаваме промяната " и някогашен шеф на Изпълнителната организация по горите Александър Дунчев разгласи, че " мафията дърпа конците " в Министерството на земеделието, управлявано от Иван Иванов от Българска социалистическа партия. 

Преди дни Дунчев заговори за  и съобщи, че зад това стоят дългогодишният зам.-министър на земеделието Атанас Добрев и Българска социалистическа партия. 

" Никой не знае кои са имената на шефовете на управителните препоръки на горските предприятия и на горските ловни стопанства, които са заменени през последната една година. Това да криеш имената на всички кадрови промени за година обратно е отвод за гласност и бистрота - главен принцип в обединението ", съобщи през днешния ден той в коридорите на Народното събрание. 

Дунчев разгласява във Facebook собствен текст, в който упрекна управлението на Министерството на земеделието, че облагодетелства дадени компании посредством партийни назначения. " Мафията се прегрупира и завладява още веднъж гората ", написа тогава той. 

Според източник на OFFNews с изключение на в самата коалиция, вътре в " Продължаваме промяната " има съществено напрежение, тъй като министър председателят Кирил Петков не поддържа Дунчев по този въпрос и балансира с Българска социалистическа партия,  чийто министър е Иванов. Днес депутатът съобщи, че не нападна обединението, а я заздравява, и че сътрудниците му от " Демократична България " и личната му парламентарна група го поддържат по този въпрос.

Дунчев сподели, че фактически е приказвал с министър-председателя, само че проблемите " очевидно са толкоз високи, че не могат даже да се решат на политическо равнище ".

" Искаме да разберем за какво се крият кадровите промени в горите. От медиите имаме информация, че тези назначения са най-вече партийни - един куп хора, които не схващат от гори. Назначенията не са единствено партийни - доста от тях са фрагменти, които се употребяват от всяка партия, удобни и послушни, за сметка на неподкупни експерти. Имаме съответни данни, които ще публикуваме скоро, където се вижда по какъв начин се облагодетелстват компании благодарение на шеф ", разгласи той. 

Според него съдружното съглашение не се съблюдава. " Още на 10 декември беше подготвен законопроектът за преместването на Изпълнителната организация по горите от министерството на земеделието, още нищо не се е случило. Едната стъпка е да се извадят горите от Министерство на здравеопазването, където лобито на министерството мачкаше ръководството на горите години наред. Втората стъпка е да създадем по този начин, че не министърът на земеделието, а Министерски съвет да взема решение кои са шефовете на тази организация, тъй че горите да не се ръководят по партийно подвластен метод ", счита Дунчев. 

Станислав Балабанов от " ИТН " съобщи, че напрежение в обединението изрично няма. Той отхвърли да разяснява дали Иван Иванов би трябвало да си подаде оставката като министър на земеделието. 

Според водача на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обединението показва от месец, че не е постоянна. Тя чака прокуратурата да самосезира по оповестеното от Дунчев. 

Публикацията на Александър Дунчев преди три дни:

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР